Sopning av vägar


Vi kommer att starta sopning av våra vägar runt den 1 april. Sopa gärna ut gruset från kanter och svåråtkomliga ytor, så underlättar detta för våra leverantörer.


Protokoll från föreningsstämma 2019


Nu finns protokollet från 2019 års årsstämma. Det finns i fliken "stämmoprotokoll". Klicka på årsstämma 2019 och protokollet öppnas i ett eget fönster.


Fullmakt

Här finns fullmakt att hämta för utskrift.


Fullmakt.pdf


Årstämma 2019

Måndagen den 25 februari klockan 18.00 i Smedjan.

OBS! Ny lokal, stämman kommer att hållas i Smedjan inte på restaurang Vatten i Nordiska Akvarellmuseet

Varmt välkomna!Röstning och fullmakt

Här är en förtydligande av vad som gäller vid röstning och fullmakt. Då frågan ställdes på senaste årsstämman.

Rev - röstningsregler

Brev till Kommunen angående hotell i Södra Hamnen

Södra HamnenTubberöds lekplats
Ett nytt och mycket säkrare staket har nu kommit upp runt lekplatsen på tubberöds lekplats.Bäste fastighetsägare/vägföreningsmedlem 

Sommaren lider så sakta mot sitt slut och hösten står för dörren. Men vi i Skärhamns Vägförening måste vara längre fram i tiden, så vi håller på med upphandling av vinterväghållningen.

Vi vill naturligtvis i alla medlemmars intresse se till att få det optimala kontraktet.

De entreprenörer som offererar skyller ofta på att fastighetsägares häckar/träd/buskar och liknande har växt ut på trottoarer och vägar, och härigenom hindrar snöröjningsfordonen, vilket medför dyrare offerter. Vi ber dig därför studera dina skyldigheter som fastighetsägare samt åtgärda de eventuella buskar, träd och häckar som sticker ut.

Dina skyldigheter som fastighetsägare finns att läsa i Plan & Bygglagen 3 kapitel §17, samt Jordabalken 3 kapitel §2. Vi har sammanställt dessa här på vår hemsida där det även finns illustrationsbilder: https://www.tvstjorn.se/sida114.html

Om du har några frågor, tveka inte att kontakta oss

Med Vänlig Hälsning StyrelsenFacebook

Nu har Skärhamns Vägförening startat en ny facebook sida. Det är en förenings sida, så gå in och tryck på gilla-knappen och ni kommer att följa alla inlägg som görs här. Ingen vänförfrågan behövs och här kan man skriva sina frågor, tips eller något annat som ni tycker att vägföreningen behöver veta eller berörs av.


Sök på enbart Skärhamns vägförening (ta bort Tjörn) så kommer ni att hitta till sidan.Detaljplaner i Skärhamn

Det finns en ny flik under "särskilda projekt" som heter detaljplaner som visar vilka områden som är berörda. Dessa områden är inte antagna än.
Hjälp att skotta din privata uppfart?

Juniorbolaget är ett lokalt företag med kontor i Rönnäng som hyr ut ung arbetskraft i åldrarna 18-30 år. Just nu hjälper vi privatpersoner att skotta bort snön på uppfarten, borsta av bilen etc.

Vill du ha någon som skottar hos dig?

Kontakta 

lisa.anden@juniorbolaget.se

0304-677630

Så hjälper vi dig!Grannsamverkan mot stölder


Vi skulle vilja uppmana alla att vara uppmärksamma på vad som kan hända i bland våra fastigheter då ser ut som vi nu har en stöldvåg i vårt område. Det har förekommit bilar som har stått parkerade på annorlunda (skumma) platser, även andra tecken som visar på att vissa gator har haft undersökning av vilka som är hemma eller inte. Ni som är ute och rör på er i samhället, ser ni något som inte verkar stämma, ta gärna ett foto. Kanske kan just din uppmärksamhet få stopp på detta, om vi hjälps åt så kan vi hindra dem som inte har ärliga avsikter.