Nytt telefonnummer och mejl

From den 5 april kommer det att vara ett nytt telefonnummer och mejladress till Skärhamns Vägförening. All kontakt med styrelsen kommer att ske via dessa kanaler. Bengt-Arne Andersson lämnar sin post som ordförande då han har fått andra uppdrag inom kommunen. Annika Hillberg blir ersättare tillsvidare.


Mobilnummer: 0703670029

Mejladress: skarhamnsvagforening@outlook.comVattenläcka

Imorgon onsdagen den 18 maj kommer ett arbete påbörjas på Hamngatan 14. Det är en vattenläcka som behöver lagas. Ena körfältet kommer att vara avstängt och trafiken kommer att släppas på med hjälp av rödljus.Asfaltering Etapp 1

Måndagen den 16 maj kommer det att starta asfalteringsarbete på Kroksdalsvägen. Det är etapp1 som består av sträckan från Hamngatan till Rondellen (se bild). Arbetet består av asfaltsfräsning, justering av diverse brunnar samt toppbeläggning. Arbetet kommer att pågå till den 19 maj och målning av vägmarkering och övergångsställen är planerad till den 23 eller 24 maj.


Städning

Idag har vi haft tjejer från konståkningen som har städat runt om i Skärhamn.

Tusen tack för ett kanonbra utfört arbete.Vaccinationsbussen

Bussen kommer att finnas i Södra Hamnen

på söndagar mellan klockan 11.00 - 17.00

Bussen erbjuder TBE-vaccin för vuxna och barn, samt grundskyddsvaccin (mot difteri, kikhosta och stelkramp) för vuxna.


Schemat finns publicerat på doktor.se/schema.


Stämmoprotokoll 2022

Nu finns protokoll från Årsstämman 2022. Det ligger under fliken stämmoprotokoll och heter stämmoprotokoll 2022. Protokollet öppnas i ett eget fönster men tänk på att hemsidan är inte mobilanpassad.

Röstning och fullmakt

Här är en förtydligande av vad som gäller vid röstning och fullmakt. Då frågan ställdes på senaste årsstämman.

Rev - röstningsregler
Bäste fastighetsägare/vägföreningsmedlem 

De entreprenörer som offererar skyller ofta på att fastighetsägares häckar/träd/buskar och liknande har växt ut på trottoarer och vägar, och härigenom hindrar snöröjningsfordonen, vilket medför dyrare offerter. Vi ber dig därför studera dina skyldigheter som fastighetsägare samt åtgärda de eventuella buskar, träd och häckar som sticker ut.

Dina skyldigheter som fastighetsägare finns att läsa i Plan & Bygglagen 3 kapitel §17, samt Jordabalken 3 kapitel §2. Vi har sammanställt dessa här på vår hemsida där det även finns illustrationsbilder: https://www.tvstjorn.se/sida114.html

Om du har några frågor, tveka inte att kontakta oss

Med Vänlig Hälsning StyrelsenFacebook

Nu har Skärhamns Vägförening startat en ny facebook sida. Det är en förenings sida, så gå in och tryck på gilla-knappen och ni kommer att följa alla inlägg som görs här. Ingen vänförfrågan behövs och här kan man skriva sina frågor, tips eller något annat som ni tycker att vägföreningen behöver veta eller berörs av.


Sök på enbart Skärhamns vägförening (ta bort Tjörn) så kommer ni att hitta till sidan.Detaljplaner i Skärhamn

Det finns en ny flik under "särskilda projekt" som heter detaljplaner som visar vilka områden som är berörda. Dessa områden är inte antagna än.
Grannsamverkan mot stölder


Vi skulle vilja uppmana alla att vara uppmärksamma på vad som kan hända i bland våra fastigheter då ser ut som vi nu har en stöldvåg i vårt område. Det har förekommit bilar som har stått parkerade på annorlunda (skumma) platser, även andra tecken som visar på att vissa gator har haft undersökning av vilka som är hemma eller inte. Ni som är ute och rör på er i samhället, ser ni något som inte verkar stämma, ta gärna ett foto. Kanske kan just din uppmärksamhet få stopp på detta, om vi hjälps åt så kan vi hindra dem som inte har ärliga avsikter.