Vinterväghållning

 Nu är vintern här och snart kommer snön (kanske), för att underlätta för våra entreprenörer som skall sköta vinterväghållningen så vill vi be alla att tänka lite på hur ni parkerar era bilar. Framför allt om bilarna ställs utan för husen på våra vägar, eller om ni har något annat som kan försvåra skötseln av skottning och sandning för snöröjarna. Hjälps vi åt så går vinterväghållningen lättare för våra entreprenörer.


Städdag

Lördagen den 8 maj hade vi hjälp av jätteduktiga tjejer från Tjörns konståkningsklubb med att städa runt om i vårt samhälle. Tusen tack för all hjälp, så fint det blev.


  

Protokoll för 2021 årsstämma


Under fliken stämmoprotokoll finns protokollet för 2021.Röstning och fullmakt

Här är en förtydligande av vad som gäller vid röstning och fullmakt. Då frågan ställdes på senaste årsstämman.

Rev - röstningsregler
Bäste fastighetsägare/vägföreningsmedlem 

De entreprenörer som offererar skyller ofta på att fastighetsägares häckar/träd/buskar och liknande har växt ut på trottoarer och vägar, och härigenom hindrar snöröjningsfordonen, vilket medför dyrare offerter. Vi ber dig därför studera dina skyldigheter som fastighetsägare samt åtgärda de eventuella buskar, träd och häckar som sticker ut.

Dina skyldigheter som fastighetsägare finns att läsa i Plan & Bygglagen 3 kapitel §17, samt Jordabalken 3 kapitel §2. Vi har sammanställt dessa här på vår hemsida där det även finns illustrationsbilder: https://www.tvstjorn.se/sida114.html

Om du har några frågor, tveka inte att kontakta oss

Med Vänlig Hälsning StyrelsenFacebook

Nu har Skärhamns Vägförening startat en ny facebook sida. Det är en förenings sida, så gå in och tryck på gilla-knappen och ni kommer att följa alla inlägg som görs här. Ingen vänförfrågan behövs och här kan man skriva sina frågor, tips eller något annat som ni tycker att vägföreningen behöver veta eller berörs av.


Sök på enbart Skärhamns vägförening (ta bort Tjörn) så kommer ni att hitta till sidan.Detaljplaner i Skärhamn

Det finns en ny flik under "särskilda projekt" som heter detaljplaner som visar vilka områden som är berörda. Dessa områden är inte antagna än.
Grannsamverkan mot stölder


Vi skulle vilja uppmana alla att vara uppmärksamma på vad som kan hända i bland våra fastigheter då ser ut som vi nu har en stöldvåg i vårt område. Det har förekommit bilar som har stått parkerade på annorlunda (skumma) platser, även andra tecken som visar på att vissa gator har haft undersökning av vilka som är hemma eller inte. Ni som är ute och rör på er i samhället, ser ni något som inte verkar stämma, ta gärna ett foto. Kanske kan just din uppmärksamhet få stopp på detta, om vi hjälps åt så kan vi hindra dem som inte har ärliga avsikter.